Rijtoestemmingsbewijs Suriname

Alles wat u moet weten over het aanvragen van een medische keuring

Gaat u naar Suriname en bent u tijdens uw verblijf voornemens een motorrijtuig te besturen, dan is daarvoor een geldig buitenlands nationaal- en een buitenlands internationaal rijbewijs vereist.

 

Dit staat in een wijziging in het Rijbesluit van de Republiek Suriname.

Gaat u voor het eerst naar Suriname?

Dan is het prettig om wat meer over dit land te weten voordat u vertrekt.

 

Suriname is het ideale land waar u op vakantie kunt gaan. Het is niet alleen een tropisch land, maar ze hebben Nederlands als moedertaal. Dat zal natuurlijk heel goed van pas komen. Suriname was sinds 1975 een kolonie van Nederland, dus het is geen mysterie waarom Suriname het enige land in Zuid-Amerika is waar Nederlands gesproken wordt.

 

Er zijn tal van plekken die u kunt bezoeken als u meer van de Surinaamse geschiedenis wilt weten of gewoon flink wilt genieten van alles dat Suriname te bieden heeft.

 

Zo kunt u het Presidentieel Paleis bezoeken en meteen doorwandelen naar de Synagoge en Moskee die vlak naast elkaar staan in hartje stad. Er zijn natuurlijk tal van tours waar u gebruik van kunt maken om deze plekjes en meer te bezoeken, zoals oude plantages, de mooie soelas in het binnenland of gewoon een leuk fietstochtje door de stad en andere steden.

 

Als het om eten gaat, dan is er keuze genoeg. Suriname is een multicultureel land waar diverse bevolkingsgroepen in harmonie leven en hun cultuur met elkaar delen. Dat betekent dus ook, dat er tal van gerechten zijn waar u ook mee van kunt genieten: roti, bami, pitjel, saoto, teloh, biryani, nasi, tacos, sate, noodles, tjauwmin… Er komt geen einde aan! U kunt dus volop genieten van alles wat de Surinaamse keuken te bieden heeft.

 

Over eten gesproken… Natuurlijk heeft u ook diverse fastfood restaurants zoals McDonalds en KFC en er zijn ook bekende restaurants in Suriname zoals Roopram waar u lekkere roti kunt eten. Zelf koken hoeft dus niet, maar als je wel van koken houdt dan kun je alles wat je nodig hebt wel bij een winkel in de buurt vinden.

 

Daarnaast zijn er ook diverse ressorten waar u heerlijk van het Surinaams zonnetje en gastvrijheid kunt genieten, waaronder Colakreek, White Beach, Overbridge en nog veel meer. Al deze plekken liggen buiten de stad en zijn ongeveer binnen 1 uur rijden te bereiken.

 

Wilt u zulke plekken liever zelf bereiken met de auto? Dan moet u hiervoor een Surinaams rijbewijs hebben. Hier volgt er wat informatie dat u kan helpen daarmee.


Maak nu online een afspraak

Maak een afspraak